Buurtinformatie

In het uiterste westen van Rotterdam ligt de vooroorlogse multiculturele woonwijk Oud-Mathenesse. Dit is de meest rustige wijk van het gebied Delfshaven. In het zuiden en westen grenst de wijk aan Schiedam. Achter de lange dijk tussen Rotterdam en Schiedam bevindt zich de Merwehave waar voornamelijk fruit wordt overgeslagen. Wandelt u richting het oosten, dan belandt u in het Witte Dorp. In dit opvallende kleine wijkje staan kleine witte huisjes in symmetrische straten.

De bewoners en de bewonersorganisatie van Oud-Mathenesse en het Witte Dorp spelen een actieve rol in de wijk. Uw dagelijkse boodschappen haalt u in de Franselaan, een doorgaande straat in het hart van Oud-Mathenesse. En wilt u wat uitgebreider winkelen? Dan zijn het centrum van Schiedam en de winkelstraten in het Nieuwe Westen binnen handbereik.

Ontspannen doet u in het Dakpark aan de andere kant van het Marconiplein. Met een lengte van een kilometer, brede trappen, hellingbanen en een lift is dit park voor iedereen toegankelijk. Bij het Marconiplein en station Schiedam Centrum vindt u de grote openbaar vervoer mogelijkheden.


Recensies

Recensie toevoegen
Een moment, de recensies worden geladen.

Beschikbare woningen

Sorteer overzicht op:
Een moment geduld a.u.b.