Buurtinformatie

Pernis is een tuindorp omringd door water, middenin het havengebied van Rotterdam. Het is er rustig, gemoedelijk en u vindt er veel groen. Als u langs de historische ring van monumentale panden loopt, proeft u de eeuwenoude geschiedenis. Blijf even staan bij de waterkant van de Nieuwe Maas. Maak een praatje met de vissers die dromerig naar hun dobber kijken en bewonder de kleurrijke containerschepen die voorbij varen.

De groene gordel met het grote Pernisserpark, de historische bebouwing en de ligging aan het water maken Pernis tot een aantrekkelijk dorp om in te wonen en te recreëren. Het verenigingsleven floreert met ondermeer twee voetbalclubs, een tennisvereniging en een muziek- en toneelvereniging. Het dorpse karakter van Pernis komt tot uiting in de vele activiteiten die enthousiaste bewoners voor het hele dorp organiseren.

In Pernis heerst nog rust en ruimte. Door het besloten karakter woont u in Pernis op een unieke plek. Toch brengt de metro u binnen 20 minuten naar het hart van de stad. De watertaxi is zelfs nog sneller, spectaculairder bovendien.


Recensies

Recensie toevoegen
Een moment, de recensies worden geladen.

Beschikbare woningen

Sorteer overzicht op:
Een moment geduld a.u.b.